Per ronde kun je kiezen uit diverse sessies die gaan over de pijler Duurzaamheid.

Welke invloed heeft u, als huisarts, op het klimaat? Marjan Minnesma (directeur en oprichter van Stichting Urgenda) schetst de urgentie, maar geeft ook de oplossing. Lees meer in het interview.

Gemakkelijk duurzame stappen zetten. Hoe doe je dat? Aan de hand van de QuickScan Duurzame Huisartsenpraktijk, krijg je handvatten
Hoe beperk je de milieu-impact van medicijnen? Krijg zicht op de problematiek en de rol die je als huisarts kan spelen. En kom luisteren naar hoopgevende praktijkvoorbeelden.
lechts 20% van wat gezondheid beïnvloed, ligt bij de zorg. Andere determinanten liggen in de politieke keuzes. Als huisarts kom je de gevolgen van die keuzes tegen in de praktijk. Maar wat is nu precies je maatschappelijke rol?
Wat betekent de ecologische crisis voor de huisarts (in opleiding)? Ben jij klaar om duurzaam te dokteren? Maak op een interactieve manier kennis met het gereedschap van de toolbox voor in je duurzame dokterstas.
Leer hoe je door ‘Anders luisteren’ motivatie, verbinding en een bruisende energie creëert in je consulten. ‘Anders luisteren’ verlegt de focus van medische zorgvraag naar menselijke behoefte. Dat geeft voldoening!
Zoals de maaltijdschijf ons vertelt wat een lichaam nodig heeft om in evenwicht te blijven. Zo geeft de Healthy Mind Platter aan welke ingrediënten nodig zijn voor een vitale en veerkrachtige geest.
Iedereen kent de innerlijke criticus. Diens commentaar klinkt meestal niet fijn en komt vaak ongelegen. Wil je jouw innerlijke criticus op een andere manier leren kennen? Doe dan mee aan deze sessie.

Gedragsveranderprocessen ten behoeve van behoud van werkplezier in de huidige lastige werkcontext, hoe doet u dat? Tijdens deze sessie maken we hiervoor gebruik van principes uit de Acceptance & Commitment therapie.