Per ronde kun je kiezen uit diverse sessies die gaan over de pijler Doorleren.

Bent u benieuwd hoe geavanceerde taaltoepassingen van AI u kunnen helpen bij vragen in de spreekkamer? Marco Blankers & Jochen Cals maken ook een ‘grote visite’ langs recente huisartsgeneeskundige studies. Lees meer in het interview.

Hoe kun je bij het verlenen van palliatieve zorg taal- en/of cultuurbarrières overbruggen? Dat hoor je in deze sessie.
Krijg grip op de diagnostiek en behandeling van patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK). Je gaat naar huis met een duidelijk plan van aanpak
Krijg vaardigheden om mensen met artrose uit te leggen wat het is, wat ze zelf kunnen doen en waarom bewegen zo belangrijk is.
Om je eigen werk gespiegeld te krijgen en te bespreken met collega’s is heel inspirerend en leerzaam. Doe mee en ervaar zelf de meerwaarde van spiegelen.
Laat je updaten over de belangrijkste wijzigingen van deze Standaarden voor je praktijk. Kom meer te weten over bijvoorbeeld de nieuwe beslisregel voor longembolie en welk bloedonderzoek zinvol is.
Het zorgprogramma Slaapstraat faciliteert huisartsen bij de aanpak van slaapproblemen. In deze interactieve sessie worden de meest voorkomende slaapstoornissen toegelicht aan de hand van casuïstiek, diagnostiek en behandeling.
Hoe pas je Positieve Gezondheid toe in je spreekkamer? Een inspirerende bijeenkomst op weg naar inzicht in goede zelfzorg en een lichter spreekuur.
Hoe is het diagnose- en behandelproces van urineweginfecties in jouw praktijk? En hoe kan actieve implementatie effectief verandering brengen om het gebruik van antibiotica te verminderen. Kunnen we dit landelijk beschikbaar maken? Daarover ga je in gesprek.
De introductie van SGLT2 geneesmiddelen biedt ineens nieuwe mogelijkheden bij de behandeling van hartfalen. Tijdens deze praktische sessie hoor je waar je allemaal rekening mee moet houden.

Hoe herken je een misvatting over voeding? En hoe help je patiënten in deze wirwar van hypes en misvattingen rond voeding in de media en op social media? Daar kom je in deze sessie alles over te weten.

Wat kan en wil je zelf in de diabeteszorg in de eerste lijn betekenen? Met deze interactieve kennisquiz geef je je rol als huisarts weer glans en werken we aan een duurzame diabeteszorg.
Circa 30 tot 50% van de mensen met een chronische ziekte heeft een lage sociaaleconomische status. Hoe zorg je dat persoonsgericht en integraal werken ook bij hen aansluit? Dat leer je in deze sessie.
Er zijn kansen te benutten door feedback van patiënten expliciet in te zetten in het leerproces van de arts in opleiding. Hoe? Daar ga je het antwoord op vinden.
Ervaar op welke manier het model Positieve Gezondheid (ontwikkeld door Machteld Huber, oud-huisarts en onderzoeker) kan worden ingezet tijdens consulten over seksuele gezondheid