Per ronde kun je kiezen uit diverse sessies die gaan over de pijler Doen. Verder kun je elke ronde je vaardigheden oefenen in het populaire skillslab.

Joyce Sombroek is Europees, wereld en Olympisch kampioen hockey en tweevoudig beste keepster van de wereld en werkt nu met veel plezier als huisarts. In haar keynote legt ze de parallellen tussen topsport en huisartsenzorg… want ze hebben meer gemeen dan je denkt.  Lees meer in het interview

Weet waar je op moet letten om de kwaliteit van een spirometrie te beoordelen en interpreteer resultaten van de spirometrie op systematische wijze 

Leer hoe POCUS het verschil kan maken in je dagelijkse zorg voor je patiënten. 

Wat dóe je als huisarts eigenlijk als je voorstelt om af te wachten? Is afwachten ‘niks’ doen? Deze documentaire verkent dit concept.

Handvaten om snel en doelmatig meer richting te krijgen bij een lumboradiculair syndroom, Parkinson of PNP? Kom dan naar deze sessie.

In deze sessie gaan we samen casussen oplossen. We hebben 10-tallen typische huisarts-ECG’s met valkuilen. U mag kiezen.

De dermatoscoop is behulpzaam bij het diagnosticeren van huidafwijkingen in de huisartspraktijk. In deze sessie leert u de grondbeginselen van de dermatoscopie bij enkele veel voorkomende huidafwijkingen in de huisartspraktijk.

Skillslab
Test je vaardigheden

A
Prolaps en pessariumtherapie
Een prolaps van de vaginavoorwand (cystocele) en/of uterus met klachten kan eenvoudig door de huisarts behandeld worden met een pessarium. We oefenen
op fantomen met het plaatsen van een pessarium.

B
Cortico-injecties schouder, knie en triggerfinger
We nemen de anatomie, de indicaties en de uitvoering van schouder, knie, en triggerfinger injecties door. Ook is er ruimte om te oefenen op modellen.

C
Acute pediatrie

Aan bod komen o.a. de houding/technieken die gebruikt worden om een vrije ademweg te creeëren bij een kind tot 1 jaar en boven de 1 jaar. Ook is er aandacht voor de massagetechnieken. We zoomen in op de WHY en tot slot zal er aandacht zijn voor het gebruik van AED bij kinderen.

D
Draaiduizeligheid

In deze workshop bespreken we de pathofysiologie van BPPD, de laatste wetenschappelijke inzichten en de juiste uitvoering van de Dix-Hallpike en Epleymanoeuvre. Vervolgens zullen we deze manoeuvres uitgebreid samen oefenen.

I
Katheterisatie
Bij deze vaardigheid oefent u met het inbrengen en verwisselen van een verblijfskatheter

E
Chirurgische vaardigheden

We gaan aan de slag met het oefenen van chirurgische vaardigheden op echte huiden. Als basis hebben we (trans-, intra- en subcutaan) hechten, maar u kunt
ook andere ingrepen trainen.

F
Dermatoscopie

Een techniek om een grote mate van duidelijkheid te verkrijgen over de aard van een gepigmenteerde afwijking. Is het een melanocytaire afwijking of toch iets anders? Met dit 4 stappenplan leer je een simpele methode van beoordeling van naevi.

G
Echografie abdomen

Maak kennis met de echografie van de abdomen. Deze techniek stelt je in staat om de organen en de grote vaten van de boven- en onderbuik in beeld te brengen.
Zo krijg je zicht op de grootte, structuur en de eventuele pathologische afwijkingen ervan.

H
Anticonceptie

Oefenen van het plaatsen en verwijderen van IUD en Implanon.