Per ronde kun je kiezen uit diverse sessies die gaan over de pijler Doelmatigheid.

Boukje Keijzer (gepromoveerd sociaal psycholoog en communicatiewetenschapper) geeft deze dag handvatten om in de praktijk aan de slag te gaan met ‘de rek in de regels te vinden’. Lees meer in het interview.

Door middel van casuïstiek en interactieve elementen nemen we u mee in het verantwoord minderen en afbouwen van medicatie.

Waarom zijn er 5 pijlers belangrijk bij digitale fitheid? Volg deze sessie en u weet het.

HealthEmove is een medisch dossier voor ‘people on the move’. In dit dossier bewaren zij onder andere zelf hun medische gegevens. Wat kunt u met dit medisch dossier?
Wat zijn de voor- en nadelen van zelfmetingen en hoe kun je deze nadelen inperken? Het nieuwe NHG-Standpunt helpt u hierbij.
Vitaminebepalingen worden nog steeds veelvuldig aangevraagd, terwijl vitaminegebrek nauwelijks meer voorkomt. Wat zegt de LESA laboratoriumdiagnostiek?
De patiënt is gebaat bij een huisarts met een sterk interprofessioneel netwerk. Leer netwerken te bouwen en krijg inzicht in uw eigen interprofessionele netwerk.
Met de Lean methode worden knelpunten in uw praktijk benaderd als processen. Maak kennis met de 5 Lean principes, de 8 verspillingen en werkplekmanagement.
Deze Triagegame is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard. Leer alles over dit spel en ervaar zelf hoe Triage werkt!
Het is tijd voor uw jaarlijkse opfriscursus spoedzorg vaardigheden! Kom in beweging met de SpoedHAG en spijker in hoog tempo uw kennis en kunde bij.
Onderzoek laat zien dat voorlichting en zorg in een Gezamenlijk Medisch Consult zeer effectief zijn. Daarmee geef je voorlichting op maat en het leidt tot afname van herhaalconsulten.
Bijna alles wat u als huisartsenteam doet, raakt aan kwaliteit van zorg. Heeft u zicht op wat goed gaat of beter zou kunnen? Ga mee op reis door de praktijk.

Hoe wilt u het liefst dokteren bij kwetsbare ouderen? U ontvangt handvatten voor het implementeren van integrale ouderenzorg in de praktijk.

Kerntaken van de huisarts zijn het bieden van geïndiceerde en zorggerelateerde preventie. Ontdek hoe de nieuwe praktijkhandleiding Leefstijl u helpt om het gesprek aan te gaan.