NHG-Congres 2020-2022:
van idee tot uitvoer

Het NHG-Congres is al sinds jaar en dag een begrip onder huisartsen. Maar een congres organiseren voor zoveel personen, met evenzoveel wensen, dat doe je niet zomaar. Daarom werken we vanuit het NHG al 62 jaar (!) samen met een programmacommissie, die per congres wordt samengesteld.

Deze NHG-leden werken elk jaar hard om een aantrekkelijk en interessant programma voor u samen te stellen. Zo bedenken zij de verschillende (deel)sessies en nodigen ze sprekers hiervoor uit. Als collega’s uit het veld weten zij als geen ander welke onderwerpen er leven en welke sprekers interessant zijn. Zo is ieder NHG-Congres dus een congres voor én door huisartsen.

Programmacommissie: iets voor u?

Als NHG zijn we natuurlijk ontzettend blij dat al deze NHG-leden zich zo inzetten voor het congres. We willen hen op deze plek dan ook bedanken voor al hun inzet!

Voorzitter Niels Chavannes is enthousiast over zijn deelname en kan het u aanbevelen: “Als commissieleden werken we nu al twee jaar intensief samen om een goede balans te vinden tussen toepasbare wetenschap en dagelijkse praktijk, innovatie en haalbaarheid”. 

Bent u enthousiast geworden en heeft u interesse om in de toekomst mee te werken aan een NHG-Congres?
Neem dan vrijblijvend contact op met Marina Kopier of Yvon Jonkers via evenementen@nhg.org.

Even voorstellen:
de programmacommissie 2022

  • Niels Chavannes, huisarts, hoogleraar huisartsgeneeskunde en oprichter van het National eHealth Living Lab (NeLL) aan de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC.
  • Tobias Bonten, huisarts-epidemioloog en assistent professor bij het LUMC
  • Anne-Marie Gerritsen, huisarts
  • Cynthia Hallensleben, manager communication and education National eHealth Living Lab (NeLL)
  • Vladan Ilić, huisarts Westerdokters Amsterdam
  • Petra van der Pas, huisarts en lid NHG-Verenigingsraad
  • Bart van Pinxteren, huisarts, huisartsopleider UMC Utrecht en bestuurslid CMIO Netwerk Eerste Lijn
  • Esther Talboom, voormalig huisarts en Chief Innovation Officer at Unilabs Group | Senior Researcher eHealth Applications
  • Bart Timmers, huisarts, huisartsopleider Radboudumc en lid redactieraad ICT & Health
  • Freke Zuure, hoofd Research en Development Thuisarts.nl (namens het NHG)

Vanwege de coronapandemie is het huidige congres ‘Poten in de klei, kop in de cloud’ verschoven van eind 2020 naar 8 april 2022. Toch heeft de programmacommissie van deze nood een mooie deugd gemaakt en als opwarmer voor het congres 3 online sessies georganiseerd waar alvast een tipje van de (programma)sluier werd opgelicht. Deze sessies gingen onder andere over telemonitoring, digitale praktijkvoering, big data, design thinking en slaapproblemen.