Hoe beklim je een berg waarvan je de top niet kunt zien?

09 nov 2018
16:55 - 17:10
King Willem Alexander

Hoe beklim je een berg waarvan je de top niet kunt zien?

Spreker
Roanne van Voorst
Angstonderzoeker, schrijfster en rotsklimmer

Het is mogelijk om gefocust en geïnspireerd te blijven werken, zelfs onder extreem stressvolle of onzekere omstandigheden

Onzeker door alle veranderingen in je vakgebied?
Last van stress en irritatie door die enorme stapel werk en oneigenlijke taken?

In de lezing hoort u hoe het mensen lukt gefocust, geïnspireerd en succesvol te blijven werken, zelfs onder extreem stressvolle omstandigheden.
Ondanks onzekerheid of angst optimaal blijven presteren is enorm lastig, maar het is niet onmogelijk. In de sportpsychologie van high-risksporters zijn effectieve methodes ontwikkeld en uitgetest, die ook in ons vakgebied uitstekend toepasbaar blijken.

Antropoloog, schrijfster en rotsklimster Roanne van Voorst deed jarenlang onderzoek naar de thema’s moed, dapperheid en angst, en testte tientallen methoden uit die haar hielpen meer te leren durven. Ze schreef verschillende boeken over het thema angst en dapperheid, die internationaal werden gepubliceerd, zoals de boeken FEAR! en Alles onder controle waarin de grootste waaghalzen ter wereld vertellen welke methoden zij gebruiken om stress te overwinnen. In haar lezing deelt Van Voorst hun succesformules met u en laat zien hoe die ook kunnen werken voor uw persoonlijke angsten en worstelingen. Je kunt ook anders omgaan met onzekerheid in je vakgebied, met taken in je werk die naar je gevoel bij een ander thuishoren en met andere lastige situaties in de praktijk. En de ggz in de huisartsenpraktijk is een taak die op deze manier energie en enthousiasme kan gaan opleveren.