Programma

Toelichting programmaonderdelen

Naast de plenaire gedeeltes aan het begin en het einde van het congres volgt u zowel ’s morgens als ’s middags een semiplenaire sessie. Ook kunt u naar eigen voorkeur nog twee kleine sessies bijwonen: één ’s morgens en één ’s middags. Degenen die zich het eerst aanmelden, hebben de eerste keus. Eind oktober ontvangt u de toegangskaarten voor alle programmaonderdelen waarvoor u bent ingedeeld.

Dag 1
09 nov 2018
08:30

Ontvangst

Plenaire opening NHG

Welkomstwoord van Rob Dijkstra, bestuursvoorzitter NHG
Rob Dijkstra

Opening inhoudelijk programma

Welkomstwoord van Christine Weenink, voorzitter NHG-Congres 2018
Christine Weenink

Mensen motiveren bij pijnlijke veranderingen

Jim van Os: "Onder de ogenschijnlijk technische en specialistische kennis van de psychiatrie en psychologie gaan generieke vaardigheden schuil. De huisarts en de poh-ggz kunnen zich bewuster worden van hun bekwaamheden en deze verder ontwikkelen. Zo kunnen zij mensen met psychisch lijden beter bijstaan."
Jim van Os

Het verhaal van de patiënt, het oog en oor van de dokter

"Geneeskunde begint met kijken en luisteren, steeds opnieuw, en deze kunst en kunde moet niet versteend raken doordat we protocollen volgen en uitgaan van statistische kennis", aldus Christien Brinkgreve.
Christien Brinkgreve

Sessies ochtend

Klik op de titel voor meer informatie over de verschillende sessies.

Semiplenaire sessie A + Kleine sessies 1 t/m 12

Sessies middag

Klik op de titel voor meer informatie over de verschillende sessies.

Semiplenaire sessie B + Kleine sessies 13 t/m 24

Verzamelen voor de plenaire slotbijeenkomst

Slotlezing ‘Hoe beklim je een berg waarvan je de top niet kunt zien?’ door Roanne van Voorst Vooruitblik naar NHG-Congres 2019 Verrassende afsluiting  

Hoe beklim je een berg waarvan je de top niet kunt zien?

Roanne van Voorst: "Het is mogelijk om gefocust en geïnspireerd te blijven werken, zelfs onder extreem stressvolle of onzekere omstandigheden."
Roanne van Voorst

Vooruitblik NHG-Congres 2019

François Schellevis is voorzitter van de NHG-Congrescommissie 2019 en licht alvast een tipje van de sluier op over het programma van volgend jaar.
François Schellevis

Diner & feest

Sluit het NHG-Congres 2018 af met een diner en feest in het Louwman Museum in Den Haag. Geniet op deze bijzondere plek van een uitgebreid diner en waag u vervolgens...
Lees meer