Nieuws

1
okt

Kaarten voor NHG-congres gaan hard

De aanmeldingen voor het NHG-Congres op 9 november 2018 gaan snel. Dat het congresthema ggz: psychische klachten in de huisartsenpraktijk aansluit bij de praktijk, blijkt aan het grote aantal inschrijvingen. Na twee weken waren er al meer dan 1.500 inschrijvingen geregistreerd. Bent u er dit jaar ook bij? Schrijf u dan snel in.

Wat kan ik verwachten?

De editie ‘Dokter, kijk eens tussen mijn oren!’ staat in het teken van psychische klachten. Aan de hand van 3 rode draden behandelen we de verschillende aspecten van psychische gezondheidszorg in de huisartsenpraktijk.

De drie rode draden zijn:

Psychische gezondheid: het waarom (wat is gezond en wat niet?)
Inhoudelijke verdieping op alledaagse klachten: het wat (handvatten bij signaleren, diagnostiek en behandeling)
Organisatie van goede zorg: het hoe (hoe organiseert u goede ggz in de praktijk, samen met poh-ggz, het sociale domein en de ggz)

Congresvoorzitter Christine Weenink vat het mooi samen: “We willen huisartsen zich meer bewust bekwaam laten voelen bij de zorg voor mensen met psychische klachten. Naast reflecteren op psychische gezondheid, ook die van de dokter zelf, bieden we handvatten voor diagnostiek en behandeling van alledaagse psychische klachten. Voorbeelden hiervan zijn een burn-out, persoonlijkheidsproblematiek, verslaving, of een kind met gedragsproblemen. Tenslotte gaan we in op hoe organiseer je die goede zorg in de praktijk, in samenwerking met de patiënt, de poh-ggz, het sociale domein en ggz-organisaties.”

Deelnemers kunnen kiezen uit 26 inspirerende sessies van 69 sprekers en ervaringsdeskundigen. Congresdeelnemers ontvangen 5 accreditatiepunten voor deelname aan het congres.

Inschrijven?

Inschrijven voor het NHG-Congres kan hier.