Nieuws

23
aug

Het NHG-Congres, drie rode draden

Het NHG-Congres 2018 staat in het teken van psychische klachten in de huisartsenpraktijk. Psychische klachten zijn een onlosmakelijk deel van het huisartsenvak en goede zorg en organisatie op dit gebied is cruciaal.

Congresvoorzitter Christine Weenink vat het mooi samen: “We willen huisartsen zich meer bewust bekwaam laten voelen bij de zorg voor mensen met psychische klachten. Naast reflecteren op psychische gezondheid, ook die van de dokter zelf, bieden we handvatten voor diagnostiek en behandeling van alledaagse psychische klachten. Voorbeelden hiervan zijn een burn-out, persoonlijkheidsproblematiek, verslaving, of een kind met gedragsproblemen. Tenslotte gaan we in op hoe organiseer je die goede zorg in de praktijk, in samenwerking met de patiënt, de poh-ggz, het sociale domein en ggz-organisaties?

U kunt uw congresprogramma dit jaar samenstellen op basis van uw kennisbehoefte. Het NHG-Congres 2018 biedt 3 rode draden. De keuzesessies zijn ingedeeld in 3 categorieën op basis van deze rode draden. De categorieën zijn enkel een hulpmiddel bij het kiezen; u kunt uiteraard zelf beslissen welke sessie u volgt.

De drie rode draden zijn:

       Psychische gezondheid: het waarom (wat is gezond en wat niet?)
       Inhoudelijke verdieping op alledaagse klachten: het wat (handvatten bij signaleren, diagnostiek en behandeling)
       Organisatie van goede zorg: het hoe (hoe organiseert u goede ggz in de praktijk, samen met poh-ggz, het sociale domein en de ggz)

Een overzicht van alle keuzesessies met informatie over de sessies en sprekers vindt u in het congresprogramma. De inschrijving voor het NHG-Congres 2018 start op vrijdag 31 augustus 2018 om 9.00 uur.